Glade hjul - prosjektbeskrivelse

Les vår blogg fra:

Afghanistan Australia Burundi Egypt India Irland Isle of Man Kongo Nederland Nord-Irland Norge Skottland Sverge Zambia Zimbabwe

 

Les i bloggen vår om:

Bøker Dykking Foto Fotturer Friluftsliv Jakt og fiske Judo Kajakk Mat og drikke Ski Sykkel Trening 
Helsport

Kokatat

 Vil du ha denne plassen?
Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skottland

Sommeren 2010 syklet vi Skottland på langs fra Inverness, langs Loch Ness og til Fort William. Sykkelturen stoppet ikke der, men fortsatte både til Islay, Irland, og Isle of Man, men det er en annen historie.

Skottland på tvers

Fra Skottland på tvers: I dag ble det både bakker og motvind og snakke om. Det ble nesten en slags Fosen revisited (les Fosen rundt på to dager), bare at vi hadde hver vår tunge bob (sykkeltilhenger) på slep. Bob'en er helt fantastisk tung i motbakkene, inntil 14% stigning hadde vi i dag. Sakte gikk det og svett og rød i trynet blei jeg, pusten hvinte og syklen vingla. Midt i en slik bakke, mens jeg vingla og hvinte som verst, såvidt i styrefart, syklet vi forbi noen tykke tyskere med motorsykler som stod og kikket på en pen utsikt. De så ut som om de hadde falt ned fra månen, eller kanskje heller sånn i etterpåklokskapens lys; som om jeg hadde falt ned fra månen der jeg kom vinglende og hvesende, knall rød i trynet og etterfulgt av en hel bataljon med fluer. Jeg prøvde å smile litt til dem siden de stirret så forferdet i min retning og begynte sågar å le litt av det hele. Det var kanskje ikke en veldig hjertelig latter, kanskje heller litt hikstende, kan jeg tenke meg nå i ettertid. Den løste uansett ikke opp stemningen, da de tykke tyskerene i skinnklær overhodet ikke lot seg affisere og fortsatte å stirre som om jeg var et månevesen.

Anders sykla forøvrig foran og lurte på om grusen i veikanten var strøsand og om geitene på jordet kanskje var sauer. Jeg blei etterhvert ganske uinterressert i samtalen som derfor blei ganske monologisk etterhvert.

På toppen av alle bakkene var det fantastisk fint og en flott utsikt som nesten var verdt alle bakkene. Forøvrig var de påfølgende nedoverbakene så bratte at det var reint skummelt å sette utfor der med den tunge, vinglete bob'en og mine vinglete gelelår, men ned kom vi i den fulleste farta uten nevneverdige nestenuhell.

 

Våre Tynne land på Tvers:

  1. Norge
  2. Skottland
  3. Isle of Man

 

Ti Tynne land på Tvers (TTT)