Glade hjul - prosjektbeskrivelse

Les vår blogg fra:

Afghanistan Australia Burundi Egypt India Irland Isle of Man Kongo Nederland Nord-Irland Norge Skottland Sverge Zambia Zimbabwe

 

Les i bloggen vår om:

Bøker Dykking Foto Fotturer Friluftsliv Jakt og fiske Judo Kajakk Mat og drikke Ski Sykkel Trening 
Helsport

Kokatat

 Vil du ha denne plassen?
Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trening

 

TreningVi får ofte spørsmål om vi trener mye, og om hva vi trener. Sannheten er den at vi ikke trener så mye lengre. Birgit trente mye da hun var aktiv konkurranseutøver. De siste årene trente hun stort sett 3 timer og syklet 5 mil frem og tilbake til jobb hver dag. Anders har også hatt sine gode treningsperioder; da han var student prioriterte han nok trening høyere enn både eksamenslesing og oppgaveskriving.

Nå, derimot, er vi begge blitt slukt opp av tidsklemma. Vi har dårlig tid og kontorjobber - ikke akkurat en god kombinasjon... Vi sitter hele dagen, og da hjelper det ikke mye at vi sykler til jobb.

Når det gjelder trening i en travel hverdag; trening for helsa sin del, trening til våre friluftslivprosjekter, trening for å holde seg i form, er vi nok bare knapt innenfor minimum. Men for å holde koken oppe og unngå dårlig samvittighet for forsømt kropp, arbeidsoppgaver, frivillige verv og familie og venner, må man legge lista så lav at man klarer å gjennomføre. Det er trist, men det er sant, at dette har også blitt målsetningen for vår trening de seinere årene.

 

Trening

 

- og for å få noen tall på galskapen (eller mangel på sådan), har vi lagt ut en oversikt over hvor myye vi har trentsiden vi kom hjem fra 2 måneders padletur i sommer. Et sikkert tegn på at vi trener lite er at vi har begynt å inkludere "sykle til jobb" i oversikten over hva vi trener...

 

Treningstimer

Graf: Treningstimer for Anders (blått), Birgit (rødt) og begge (grønt) fra 1. august til 31.desember 2011Trening

 

To tips til trening i en travel hverdag:

  • Den beste treningen er den det blir noe av! Finn noen å trene med og tren noe du synes er gøy!
  • Prioriter hyppighet og intensitet fremfor lengde på treningen. Har du tid til å trene en halvtime, så tren en halvtime - knallhardt!