Glade hjul - prosjektbeskrivelse

Les vår blogg fra:

Afghanistan Australia Burundi Egypt India Irland Isle of Man Kongo Nederland Nord-Irland Norge Skottland Sverge Zambia Zimbabwe

 

Les i bloggen vår om:

Bøker Dykking Foto Fotturer Friluftsliv Jakt og fiske Judo Kajakk Mat og drikke Ski Sykkel Trening 
Helsport

Kokatat

 Vil du ha denne plassen?
Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cobolt Kayaks - Sibir Expedition M4

 

Cobolt Kayaks - Sibir Expedition M4

 

Produktet har hovedsakelig vært testet i en periode på 30 dager under en padletur med kajakk på Spitsbergen. Været har variert fra sol og vindstille til kuling med storm i kastene og snø. Temperaturen har variert mellom ca -1 grader C til +10 grader C. En del av punktene er referert til erfaringer med Sibir Expedition M3. Antall deltakere på turen var to stykker.

Kajakkene ga som sin forgjenger M3 et godt og solid inntrykk. Vi vil gi den vår anbefaling for alle som er interessert i en stor og romslig havkajakk med veldig god lasteevne. Under turen på Spitsbergen lastet vi nødvendig mat og utstyr for 60 dager i og på kajakkene. Vi måtte i starten begrense oss mer på hvilket vær vi kunne padle i på grunn av vekten (kajakkene gikk i starten mer gjennom bølgene enn over dem). Etter noen uker hadde kajakkene lettet nok til at vi ikke trengte ta andre hensyn til været enn på en kortere tur. Under følger noen kommentarer både av hva vi syntes var bra og hva vi mener kan forbedres:

Bra:
- Meget god lastekapasitet! Kajakkene veide rundt regnet 120 kg uten oss oppi.
- Flere avdelte skott enn M3 i tillegg til større luke foran.
- Stort sett tette skott (se også forbedringspunkter).
- Forsterkning langs kjølen. Vi dro kajakkene over sand og stein (i lengder fra ca 5m - 40m) omtrent hele turen uten annet enn riper i top coat. Vi opplevde også noen relativt harde landinger som båtene taklet uten problemer.
- Forbedret rorløsning i forhold til M3. Rorsystemet virker i helhet mer solid og vi hadde nesten aldri problemer eller skader på rorsystemet (se også forbedringspunkter).
- Fint med nedfelte innfestingspunkter for strekk i dekk. Vi brukte aldri strikkene, men lagde egne innfestingsløkker i de samme festepunktene. Vi hadde så mye oppakning på dekk at det ikke holder med strikk.
- Kajakkene ser veldig bra ut!

Forbedringspunkter:
- Vi likte begge to det gamle setet på M3 bedre enn det nye på M4.
- Vi savnet hullet i baugen som var på M3. Det var greit å kunne trekke kajakken etter dette. Håndtaket som er i dekk på M4 er langt fra like solid festet og vi hadde det i tillegg ofte dekket av oppakning (stort sett hele dekkplassen ble også benyttet til oppakning).
- Plastsveiva som justerer lengden på sparkeplaten til roret står litt utsatt til. Den ene knakk ganske tidlig og vi måtte være spesielt observant på denne sveiva når vi satte oss i cockpit. Kanskje en ide å gå tilbake til en enklere skruløsning som på M3? Vi har i alle fall ikke behov for å regulere lengden så ofte at en sveiv er nødvendig.
- Den ene kajakken hadde en liten lekkasje til det store akterskottet, sannsynligvis fra cockpit. Dette skal vel ikke forekomme på M4 og er derfor en produksjonsfeil.