Glade hjul - prosjektbeskrivelse

Les vår blogg fra:

Afghanistan Australia Burundi Egypt India Irland Isle of Man Kongo Nederland Nord-Irland Norge Skottland Sverge Zambia Zimbabwe

 

Les i bloggen vår om:

Bøker Dykking Foto Fotturer Friluftsliv Jakt og fiske Judo Kajakk Mat og drikke Ski Sykkel Trening 
Helsport

Kokatat

 Vil du ha denne plassen?
Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crispi Besseggen HTG

Crispi Besseggen HTG

 

Dette er etterkommeren til den første Besseggenskoen fra Crispi. Av forandringer som er gjort kan nevnes; tåkappe i gummi, Gore-Tex membran i skoen. Skoen finnes i herre- og damemodell.

Et av kjennetegnene til Besseggenmodellen er at skoen stort sett er laget av to stykker lær. Dette gjør at det er lite sømmer som kan rives opp når du går i stein og ur, noe som igjen gir skoen lengre levetid.

Jeg har gått en god del med den første utgaven av Besseggen og har vært veldig fornøyd med den. Heldigvis har etterkommeren beholdt den nordiske passformen, dette gjør at skoen sitter helt fint på min ganske typiske nordiske plattfot.

Vibramsålen er tilstrekkelig stiv og hard til at gåing i ur og på spisse steiner ikke byr på problemer, selv med ganske tung sekk på ryggen. Skoen har i tillegg god ankelstøtte under slike forhold. Ved lengre tids gange med ryggsekk på hardere underlag (for eksempel gruslagt vei) vil sålen kjennes noe hard. Om du vet at du skal gå en del under slike forhold kan det være lurt å anskaffe en såpass stor størrelse at du får plass til et par dempesåler.

Når det gjelder vanntettheten, så merker jeg ikke særlig forskjell på Besseggen og andre fjellsko jeg har gått med. Om du smører dem godt holder de seg vanntette og myke en stund, men til slutt kommer vannet gjennom allikevel. Jeg er klar over at det eksisterer ulike oppfatninger om Gore-Tex i sko. Noen lovpriser sko med denne membranen, men min personlige erfaring med Gore-Tex sko er at de like gjerne kunne vært foruten membran.


Positivt:
- Tåkappe i gummi
- Gode såler
- Lite sømmer som kan rives opp av stein og ur


Negativt:
- Noen av hurtigsnøringsmaljene er spesielt utsatte for skader


Skottland

På vei mot Am Bodach, Skottland

Skottland

På vei mot Sgurr an Iubhail

Skottland

Mer fra Skottland

Skottland

Mot Ben Nevis