Glade hjul - prosjektbeskrivelse

Les vår blogg fra:

Afghanistan Australia Burundi Egypt India Irland Isle of Man Kongo Nederland Nord-Irland Norge Skottland Sverge Zambia Zimbabwe

 

Les i bloggen vår om:

Bøker Dykking Foto Fotturer Friluftsliv Jakt og fiske Judo Kajakk Mat og drikke Ski Sykkel Trening 
Helsport

Kokatat

 Vil du ha denne plassen?
Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ortlieb Aqua-Zoom

 

Ortlieb Aqua-Zoom

 

Min første Ortlieb fotobag av typen Aqua-Zoom kjøpte jeg i 1997. Denne bagen har siden vært med på så å si alle mine turer der jeg har båret med meg kameraet utenpå eller uten annen oppakning.

 

Bagens utforming er tilpasset et speilreflekskamera med telelinse. Den er ikke stor nok til å romme et kamera med de største typene av telelinser på markedet, men i de aller fleste tilfeller vil nok bagen være mer enn romslig nok til det oppsettet de fleste drar på tur med. Medfølgende i bagen får du også ulike størrelser av polstring som kan festes med borrelås alt etter hvilket utstyr du har med deg. Videre har bagen solid polstring på alle sider unntatt bak der åpningen er – denne beskytter godt mot støt og slag, men om bagen får en virkelig hard trøkk er det nok likevel risiko for at du får akselerasjonsskader på kamera og utstyr. Om du for eksempel mister bagen i steinura mens du går der så er sjansen stor for at kamera og utstyr overlever dette fallet helt fint. Ellers får du bagen med vanlig bærestropp eller en egen bæresele (kjøpes separat) som gjør at du kan feste bagen på brystet. Bæreselen fungerer fint, men kan av og til være litt ubehagelig om du går med tung ryggsekk.

 

I likhet med det meste av bager og vesker som selges av Ortlieb er også denne bagen vanntett og støvtett. På Ortliebs egne sider sier de at bagen skal tåle vannsprut fra alle kanter, det er noe jeg absolutt kan verifisere. Min bag har blitt utsatt for mye vann (for eksempel tre måneder på fordekket på kajakken min i mye slags vær) uten antydning til fukt inni, jeg har heller ingen betenkeligheter med å la bagen flyte i vannet (for eksempel om du skulle ha behov for å krysse en elv eller liknende svømmende). Kort sagt er jeg imponert over hvor mye denne bagen tåler og har tålt den tiden jeg har hatt den. I tillegg kan det nevnes at den utgaven som er i salg nå har en zip-låsing i tillegg til den vanlige rullelåsen, det gjør den om mulig enda mer vanntett enn min gamle utgave med bare rullelås.

 

Jeg har ikke opplevd å få hull i bagen, men har forsterket enkelte områder jeg syntes begynte å se slitte ut med Aquasure (gummi på tube, et liknende produkt er Stormsure), dette fungerte helt fint og gummien sitter som støpt på materialet i veska.

 

Denne bagen kan jeg på det sterkeste anbefale!

 

Bra:

 

  • Vanntett (den bør vel for sikkerhets skyld ikke dykkes med…)
  • Støvtett
  • God støtbeskyttelse
  • Behagelig å bære
  • Enkel åpning og lukking
  • Stor slitasjemotstand

 

Kunne vært bedre:

  • Vet ikke helt, bare småting etter min mening

Ski

- godt med god støtbeskyttelse

Ski

På ski

Padling

På dekk på kajakken i regnvær

Skottland

På vei mot Am Bodach, Skottland

Ben Nevis

Mot Ben Nevis

Isle of Man

På sykkeltilhengeren, Isle of Man

Irland rundt

På sykkeltinhengeren, Irland

Ortlieb Aqua zoom

sykkeltur over Finmarksvidda

 

 
 


Tenting, camping and cabin life - Images by Lynvingen